Mijn achtergrond als scheikundig & wiskundig ingenieur van de TU lijkt misschien niet de meest voor de hand liggend voor een acupuncturist. Echter, de Chinese kijk op het lichaam is zeer natuurwetenschappelijk en het concept “Qi”, levensenergie - volgt nauwkeurig de wetten van de vloeistof- en thermodynamica.

Toen ik werkte als ingenieur ben ik yoga en meditatie gaan beoefenen. Hier kwam ik er achter dat alles in het lichaam nauw met elkaar verbonden is.

Ik zocht dus een model dat deels mijn eigen waarnemingen kon beschrijven, deels klopte vanuit een natuurwetenschappelijke invalshoek.

Het antwoord bleek de Chinese Geneeswijzen.

Acupunctuur Leusden Pernille

De uitdaging van de acupuncturist is vaak om de oorzaak, het punt van storing, te bepalen. Voor mijn onderzoek naar hoe emoties en persoonlijkheid hierbij een rol spelen, heb ik tijdens het afstuderen de scriptieprijs van Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijzen, ontvangen.

Ik heb me gespecialiseerd in Japanse acupunctuur, een zachte maar zeer gerichte vorm van acupunctuur die ook diep op het emotionele lichaam inwerkt. De kunst van de acupuncturist is namelijk om de oorzaak, het oorspronkelijke punt van storing, precies te lokaliseren en met zo min mogelijk ingrijpen, de balans weer recht te zetten.

Pernille Christensen, acupuncturist te Leusden (Tabaksteeg), lid Zhong